0 0
Banankaka med kaffe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 bananer
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 dl kallt kaffe

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Banankaka med kaffe

  • Portion 8
  • Medium

Ingredienser

Gör såhär

En lättlagad, lite annorlunda kaka som passar bra till fika.
Blir bäst med väl mogna bananer – ett bra sätt att använda bananer som riskerar att
bli övermogna.

Tillagning
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt. Mosa bananerna. Rör ner mjöl, bikarbonat och bakpulver tillsammans med bananerna och kaffet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 26 cm i diam.
Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 40-45 min.

 

(Besökta 110 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
cafe-latte
tidigare
Min stund på jorden
nästa
Vit kaffemousse

Lägg till Kommentar