0 0
Chokladbollskaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2½ dl strösocker
8 dl havregryn
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör eller margarin
3-4 msk starkt kaffe
100 g mörk blockchoklad och ½ dl kokosflingor till glasyren

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladbollskaka

Alla som älskar vanliga chokladbollar måste testa den här kakan. Det är egentligen helt vanliga chokladbollar, men de är utplattade till en kaka. Fördelen är att man kan ta så stor bit man vill.

  • Medium

Ingredienser

Gör såhär

Du behöver
En springform, en rund form med avtagbara kanter.

Tillagning
Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka sedan av, kanske vill du ha mer kaffe eller kakao för att få en kraftigare smak.

Tryck ut smeten i en springform som är cirka 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott det går och låt svalna medan du gör glasyren. Bryt blockchokladen i mindre bitar och låt den smälta över ett vattenbad. Ta loss springformens kant och bred därefter glasyren på kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren har stelnat och servera kakan kall.

(Besökta 15 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
tidigare
Chokladkaffesemlor
nästa
Jack Sparrows Caribbean Black Ice Coffee

Lägg till Kommentar