• Home
  • Desserter
  • Chokladmuffins – Amerikanska muffins – American muffins
0 0
Chokladmuffins – Amerikanska muffins – American muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 ägg
1 dl råsocker
¾ dl honung
1 dl mjölk
1 burk creme fraiche
5 dl mjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
200 g hackad mörk choklad
5 dl florsocker, cirka ½ - ¾ dl kallt kaffe och 1 tsk kanel till kaffeglasyren

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladmuffins – Amerikanska muffins – American muffins

I det här receptet så är matfettet utbytt mot creme fraiche, vilket gör att kakan blir magrare, men ändå lika god som om det vore smör. Välj en choklad med hög kakaohalt för en kraftig chokladsmak. Ett tips är att servera muffinsen med en klick grädde till.

  • Portion 10
  • Medium

Ingredienser

Gör såhär

Du behöver också muffinsformar som finns att köpa billigt hos matbutikerna.

Tillagning
Vispa ägg, råsocker och honung pösigt i en stor skål. Vispa sedan ner mjölk och creme fraiche i smeten. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål och blanda sedan ner det i äggsmeten. Rör ihop försiktigt så att allt blir blandat.
Smeten ska vara ganska fast. Lägg sedan smeten i muffinsformar.

Grädda i 225 grader i cirka 15-20 minuter. Ta hellre ut dem för tidigt, medan de fortfarande är lite kladdiga inuti, än för sent. Låt dem svalna och rör under tiden ihop glasyren.
Rör ihop florsocker med kaffe till en slät glasyr. Tillsätt kanel om du tycker om det, annars går det bra utan. Bred glasyren på muffinsen. Det är gott och dekorativt att sätta en valnöt på varje muffins om du tycker om det.

(Besökta 50 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
tidigare
Holländsk kaffe- och chokladtårta
nästa
Chokladkaffesemlor

Lägg till Kommentar