0 0
Holländsk kaffe- och chokladtårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Botten
150 g smält smör
1½ dl socker
4 äggulor
2 äggvitor
200 g blockchoklad
5 tsk snabbkaffe, upplöst i en matsked hett vatten
1 dl siktat vetemjöl
Tryffel
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g smulad blockchoklad
Grädde till serveringen

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Holländsk kaffe- och chokladtårta

En mjuk, len och krämig chokladtårta som har smak av både kaffe och choklad.

  • Medium

Ingredienser

  • Botten

  • Tryffel

Gör såhär

Du behöver också
En springform smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.

Tillagning
Börja med att göra bottnen till kakan. Börja med att smälta smöret och tillsätt därefter socker samt äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smörblandningen.
Smält blockchokladen över vattenbad och blanda i kaffet. Tillsätt chokladkaffeblandningen till smeten. Blanda försiktigt ner mjölet med en slev.

Häll smeten i springformen och grädda i 20 minuter i 210 grader.
Öppna sedan luckan på glänt och grädda i ytterligare fem minuter. Kakan ska vara kladdig.

Gör fyllningen medan kakan kallnar. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och slå blandningen över den smulade blockchokladen. Rör om tills smeten är slät.
Ta bort kanterna från springformen. Häll chokladtryffeln över tårtan och bred snabbt ut den med kniv eller slickepott. Servera med löst vispad, lättsockrad grädde.

(Besökta 104 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
tidigare
Kaffe- och cheesecake
choklad-muffins
nästa
Chokladmuffins – Amerikanska muffins – American muffins

Lägg till Kommentar