0 0
Kärleksmums med mörk choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

5 stycken ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g grovhackad mörk choklad med hög kakaohalt
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g finhackad mörk choklad med hög kakaohalt
2 dl kokosflingor till garnering

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kärleksmums med mörk choklad

Det här receptet är en variant på Snoddas. Istället för kakao har man tillsatt mörk choklad både i sockerkakssmeten och i glasyren. Det blir en kraftigare chokladsmak och kakan är syndigt god!

  • Medium

Ingredienser

  • Glasyr

Gör såhär

Du behöver också
En långpanna, bakplåtspapper

Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet. Rör sedan ner det i smeten. Häll i smeten i långpannan. Hacka den mörka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten.

Grädda kakan i cirka 15 minuter. Akta så inte kakan är inne för länge, den får inte bli torr. Låt kakan svalna. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i den finhackade mörka chokladen. Låt glasyren svalna lite innan du brer den över kakan. Strö sedan kokosflingor över och ställ kallt för att stelna. Skär kakan i stora, fyrkantiga bitar.

(Besökta 121 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
tidigare
Mockatryffelpaj
nästa
Kaffe- och cheesecake

Lägg till Kommentar