0 0
Vit kaffemousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 vaniljstång
3 dl mjölk
50 g hela kaffebönor
3 gelatinblad
5 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Bokmärk detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vit kaffemousse

En fantasktisk mousse som lite oväntat är vit men smakar utan
tvekan massa kaffe! En favorit för både kaffeälskare och de som gärna tar det
lite mer försiktigt.

  • Portion 6
  • Medium

Ingredienser

Gör såhär

Tillbehör
Kastrull, visp, sil, termometer, 6 portionsskålar.

Tillagning
Skär upp vaniljstången till moussen och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp mjölken, kaffebönorna och vaniljfröna.
Tag kastrullen från värmen och låt stå i 10-20 min.

Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa upp gulor och socker i en annan kastrull. Koka åter upp mjölken.
Sila den och kasta kaffebönorna. Häll den heta mjölken över de uppvispade äggulorna under vispning. Sjud försiktigt under omrörning till 85 C, inte mer, eller tills den tjocknar något.

Rör ner det uppblåtta gelatinet. Sätt kastrullen i iskallt vatten. Rör om då och då.
När blandningen är fingervarm vispas grädden och vänds ner i krämen till en slät mousse. Häll moussen i portionsformar.
Tag fram moussen 30 min innan servering.

(Besökta 48 gånger, 1 besök idag)

Recept omdömen

Det finns inga recensioner för detta recept ännu, använd formuläret nedan för att skriva din recension
banan
tidigare
Banankaka med kaffe
nästa
Håkans KaffeGodis

Lägg till Kommentar